Nokkos-feta-bataattipiiras on herkullista lohturuokaa
Nokkonen on villiyrttien aatelinen, jota moni on maistellut keitossa, letuissa tai muhennoksena. Huippukasvin mineraalinen maku jalostuu entistäkin paremmaksi, kun siihen yhdistää fetajuustoa ja tomaatteja sekä tekee pohjan bataatista ja gluteenittomista jauhoista. Piirakka on herkullista lohturuokaa.
Piirakka maistuu pääruokana salaatin kera, iltateellä tai vaikka ystävien viini-illassa. Kokeile reseptiä ja ihastu.
Pohja:
400 g soseutettua bataattia
1,5 dl oliiviöljyä
3,5-4 dl jyttejauhoja tai muita gluteenittomia jauhoja
2 tl psylliumkuitujauhetta
Vajaa tl suolaa
2 tl leivinjauhetta
Täyte:
150 g pakastettua tai tuoretta ryöpättyä hienonnettua nokkosta
150 g fetajuustoa
2 kananmunaa
3-4 valkosipulinkynttä
1-2 punasipulia
Pieni rasiallinen kirsikkatomaatteja
0,5-1 dl auringonkuivattuja tomaatteja hienoksi pilkottuna
1 tl kuivattua oreganoa
Limepippuria
1,5 dl juustoraastetta
Valmistus:
Valmista ensin täyte, sulattamalla pakastettu nokkonen tai silppua ryöpätty nokkonen hienoksi. Hienonna fetajuusto muruksi haarukalla ja silppua sipulit ja valkosipuli hienoksi. Sekoita kaikki muut täytteet nokkosen joukkoon. Sitten valmista pohja. Sekoita ensin kuivat aineet keskenään jonka jälkeen lisää muut aineet joukkoon. Painele hieman löysä taikina leivinpaperilla päällystetylle pellille. Levitä täyte pohjalle ja lisää hieman limepippuria. Koristele pinta puoliksi halkaistulla kirsikkatomaateilla. Ripota pinnalle oreganoa ja juustoraastetta.
Paista uunin alatasolla 175 asteessa noin 40 minuuttia, kunnes pinta on hieman ruskettunut ja pohja kypsä!
Lisää herkullisia reseptejä saat Hurmaava horta -kirjastani.