Vuohenputkisaganaki on herkullista ja helppoa valmistaa
Nuoret heleänvihreät ja kiiltävät vuohenputket ovat todellista herkkua. Vuohenputkien maku on niin ihana, että niihin ihastuu miltei jokainen. Minulla kevään ensimmäiset vuohenputket päätyvät hortahakkelukseen, vuohenputkipiirakkaan ja kuvan herkulliseen ja helppotekoiseen vuohenputkisaganakiin.
Saganaki kuulostaa japanilta, mutta tässä kyse on kreikkalaisesta lampaanmaitojuustosta. Jos saganakia ei löydy, fetajuusto sopii tähän vuohenputkiherkkuun yhtä lailla. Ainoa haaste tässä herkussa on se, että vaikka resepti on kahdelle, tämän haluaa syödä yksin.
Vuohenputki-tomaatti-saganaki
1 kreikkalainen saganaki-juusto (löytyy ainakin suurimmista Citymarketeista tai S-marketeista) tai fetajuusto
4 luomu kirsikkatomaattia
kourallinen tuoretta vuohenputkea
limepippuria myllystä
pari tuoretta mintun lehteä
Valmistus
Nosta saganaki/feta pieneen uunin kestävään vuokaan. Viipaloi tomaatit neljään osaan ja silppua huuhdotut vuohenputket. Nosta tomaattilohkot saganakin/fetan päälle samoin kuin vuohenputkisilppu. Mausta limepippurilla ja parilla silputulla mintunlehdellä. Kypsennä noin 15-20 minuuttia 200-asteisessa uunissa, kunnes saganaki on hieman sulanut mutta ei vielä täysin sulanutta. Sekoita kypsennyksen puolivälissä tomaattia ja vuohenputkea sulaneen juuston joukkoon, niin etteivät vuohenputket tummu liikaa. Herkuttele yksin tai kaksin. Maistuu sellaisenaan tai muhevan tuoreen leivän kumppanina.
Oletko jo maistellut toista vuohenputkiherkkua vuohenputkipiirakkaa?
Lisää herkullisia reseptejä saat Hurmaava horta -kirjastani.